حضور آقای شیخی سرپرست مدارس جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند، آسیای شرقی و استرالیا در کنفرانس بینالمللی با موضوع ( آموزش و پرورش دختران در جوامع مسلمان، فرصت ها و چالش ها)
- کنفرانس بینالمللی دو روزه با موضوع «آموزش و پرورش دختران در جوامع مسلمان: چالشها و فرصتها» با حضور دهها نماینده از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و «ابراهیم حسین طه» دبیرکل این سازمان در اسلامآباد پایتخت پاکستان در تاریخ ۲۱ و ۲۲ دی ماه برگزار گردید.
این رویداد که با حضور حدود ۱۵۰ نماینده از ۵۷ کشور به بررسی موانع پیشروی آموزش دختران در جوامع با اکثریت مسلمان و ارائه راهحلهای عملی برای رفع این موانع اختصاص داشت.
شرکتکنندگان در این کنفرانس علاوه بر شناسایی فرصتهایی برای ترویج آموزش فراگیر و توانمندسازی زنان جوان بر نقش آموزش در بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی جوامع مسلمان تاکید کردند.
آنها همچنین به چالشهایی مانند موانع فرهنگی، فقر و محدودیت دسترسی به آموزش باکیفیت اشاره کرده و خواستار همکاری ذینفعان برای طراحی سیاستها و راهبردهای نوآورانه شدند.
برگزاری نشستهای تخصصی سخنرانی های کلیدی و جلسات تعاملی با موضوعاتی همچون نقش رهبران دینی و فرهنگی، ادغام فناوری در آموزش و راهکارهای تأمین مالی برای بهبود دسترسی به مدارس از جمله برنامههای این کنفرانس است که فردا با ارائه مجموعهای از توصیهها و نقشه راهی برای بهبود آموزش دختران به پایان رسید.
آموزش دختران راهی برای توانمندسازی جوامع و کاهش فقر
«شهباز شریف» نخستوزیر پاکستان در سخنرانی افتتاحیه این کنفرانس بر اهمیت تلاشهای مشترک برای توسعه آموزش دختران در جوامع اسلامی تأکید کرد.
وی گفت که میلیونها دختر در دهه آینده وارد بازار کار خواهند شد و توانایی آنها در کمک به خود، خانوادهها و اقتصاد جهانی غیرقابلانکار است.
شهباز شریف با اشاره به اینکه زنان بیش از نیمی از جمعیت پاکستان را تشکیل میدهند اما نرخ سواد آنها تنها ۴۹ درصد است، افزود: نزدیک به ۲۲.۸ میلیون کودک در سنین پنج تا شانزده سال در این کشور از تحصیل بازماندهاند که بخش عمدهای از آنها دختران هستند. او تأسیس مدارس دانش و برنامههای آموزشی دولت را از گامهای مؤثر در کاهش نابرابریهای آموزشی برشمرد.
تاکید بر پیام اسلام درباره آموزش زنان
«محمد بن عبدالکریم العیسی» دبیرکل عربستانی اتحادیه جهان اسلام نیز در این کنفرانس اعلام کرد که بورسیههای تحصیلی ویژهای برای زنان تحت توافقنامه مشارکت بینالمللی ارائه خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش زنان در آموزههای اسلامی از تصویب بیانیه نشست اسلامآباد بهعنوان یک سند تاریخی یاد کرد و گفت این بیانیه پیامی مثبت درباره اهمیت آموزش زنان در اسلام به جهان ارسال خواهد کرد.
لازم به ذکر است در این نشست دو روزه به نمایندگی از کشورمان «دکتر رضا امیری مقدم» سفیر ایران و « محمود شیخی» سرپرست مدارس جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند، آسیای شرقی و استرالیا در این کنفرانس بینالمللی حضور داشتند .
در پایان کنفرانس بینالمللی که با همکاری دولت پاکستان و تحت نظارت اتحادیه جهان اسلام در اسلامآباد پایتخت این کشور برگزار شد، رهبران و نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در بیانیهای مشترک بر اهمیت اقدامات عملی برای ترویج آموزش زنان در جوامع اسلامی تاکید کردند.
به نقل از سایت خبری «رادیو پاکستان»، در بیانیه پایانی این کنفرانس بینالمللی دو روزه که با موضوع «آموزش دختران در جوامع مسلمان: چالشها و فرصتها» برگزار شد، آمده است: آموزش دختران بهعنوان یک حق اساسی بشری تعریف شده و ممانعت از دسترسی زنان به فرصتهای آموزشی نهتنها نقض حقوق بشر بلکه با تعالیم و ارزشهای اسلامی نیز در تضاد است.
شرکتکنندگان این کنفرانس از جمله نمایندگان ۵۷ کشور اسلامی، علما، دانشمندان و مسئولان سازمانهای بینالمللی بر لزوم تلاشهای مشترک برای از میان برداشتن موانع فرهنگی و اجتماعی در مسیر آموزش زنان در جوامع اسلامی توافق کردند.
بیانیه پایانی کنفرانس اسلام آباد همچنین پیشنهادهایی از جمله ایجاد بورسیه های تحصیلی، تولید محتوای آموزشی دیجیتال برای مناطق دورافتاده و تضمین حقوق آموزشی زنان توسط دولتهای اسلامی را برای حل این چالش پیشنهاد داد.
نمایندگان کشورهای اسلامی خواستار طراحی نظامهای آموزشی در شدند که با ایجاد فرصتهای امن، برابر و باکیفیت برای زنان زمینه تحولات مثبت در جوامع اسلامی را فراهم کند.
«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان، «ابراهیم حسین طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و «محمد بن عبدالکریم العیسی» دبیرکل عربستانی اتحادیه جهان اسلام به همراه دهها اندیشمند و مقام از کشورهای اسلامی در این نشست بین المللی شرکت کردند.